1 мая 2014 г.

Пано " Родинні традиції"

Привіт - привіт!
Всіх вітаю з травневими святами!!!! Відпочивайте ,набирайтеся позитиву і сонечка!!! До речі, які у вас традиціїї святкування Першотравня? У моїй родині це свято не дуже "жалували"... Обидва дідусі, повернувшись з війни, потрапили до таборів, де один з них і залишився на завжди....другого реабілітували...але довго він вже не прожив... Розумієте самі, яке після цього було ставлення до "комуняцьких" свят..Зате у нас в родині було прийнято святкувати Різдво і Великдень!!! Це були великі сімейні свята, коли збиралася величезна родина за столом))) То, напевне, найяскравіші і найтепліші спогади з дитинства))) А командувала вісма тими приготуваннями моя бабуся - вона була в родині найстаршою і найавторитетнішою "хранителькою традицій"! Бувало, що вдома збиралось більше 30 осіб! І мені  захотілось зробити такий колажик про бабусю...На цій фотографії їй 28 років...молода і красива...це попереду чрловік на війні,який пропав безвісти....смерть 4 дітей...табори... клеймо "дружини аорога народу"....



 Трохи ближче


І, традиційно, детальки)))






Колаж зробила по палітрі  від Scrap Magic, яка стартувала сьогоді!



За скетч дякую блогу Kreative koncept



За прекрасну ідею дякую блогу Inkido, тема місяця була "Наше коріння"




А на сьогодні - все?
Бажаю гарного настрою і теплої погоди;))))
Цілую, Марта!

4 комментария:

  1. Stunning project with a wonderful background effect!!
    Thanks so much for sharing your beautiful project with us at Inkido! :-)

    ОтветитьУдалить
  2. Привет, Марта! Преклоняюсь пред такими великими и простыми людьми, как твоя бабушка! Точнее , наверное, прабабушка! Да, именно такие личности хранили традиции и были стержнем семьи для многих поколений! У нас в семье первомай всегда был поводом съездить на дачу, на грядки, коммунистов не жаловали тоже;) прадедушка в лагерях по политической статье сидел, какой там первомай! А вот в нашей семье с недавних пор семейный праздник-2 мая! День прославления св. Матроны Московской- небесной покровительницы моей старшей дочки! У нас и храм , куда ходим вчесть св. Матроны, те престольный праздник,, крестный ход, чаепитие... Извини за многословие, ;)
    Твоя страничка выше всяких похвал- пронизана любовью и уважением, не говоря уж о мастерстве!!!!!!!!!

    ОтветитьУдалить
  3. Beautiful layout. I really love your gradation of colour and unique take on the sketch. Thank you for joining us at Kreative Koncepts.

    ОтветитьУдалить
  4. Very beautiful project! Thanks so much for sharing at INKIDO!

    ОтветитьУдалить